دهکده روابط بین الملل دهکده روابط بین الملل

 
دهکده روابط بین الملل
 
 
منوی اصلی
صفحه نخـــــست
چــــاپ صفــــحه
خـــانه كردن وب
ذخـــــیره صفحه
پـست الکترونیک
بایگـــانی مطالب
در باره ی ما
 

بادرود بر کاربرمحترم هدف از ارائه مطالب این وبلاگ فقط درجهت شناختن بهتر فضای روابط بین الملل ومفاهیم مربوطه به آن است وبه هیچ عنوان به حزب یا گروهی هیچ تعلقی ندارد ونخواهد داشت. با سپاس -نیکنام
موضاعات
سخنی با شما خاورمیانه خلیج فارس مقالات سیاسی یک هفته باخبر سازمانهای بین المللی برگه هایی از تاریخ شخصیتهای بین المللی اندیشه سیاسی امنیت در روابط بین الملل کتابخانه پیمانهای بین المللی انرژی
پیوند وبلاگ
ردیاب خودرو

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان POWER PLAY و آدرس powerplay.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






 

فال حافظ

جوک و اس ام اس

قالب های نازترین

زیباترین سایت ایرانی

جدید ترین سایت عکس

نازترین عکسهای ایرانی


آرشیو ماهیانه
بهمن 1391
دی 1391
شهريور 1391
مرداد 1391
تير 1391
خرداد 1391
ارديبهشت 1391
فروردين 1391
نویسندگان
نویسندگان
پیوند وبلاگ
مرکز آموزش و پژوهش های بین المللی وزارت امور خارجه
یو . اس . کلوزآپ
مرکز مطالعاتی رند
وبلاگ دکتر پیروز مجتهدزاده
مرکز مطالعاتی و نظرسنجی پیو
موسسه مطالعاتی اسپن
موسسه بروکینگز
چشم انداز توسعه وامنیت
Barry Buzan
JOHN .MEARSHEIMER
Francis Fukuyama
FOREIGN AFFAIRS
Joseph Nye
بررسی استراتژیک
موسسه ابرار معاصر
انجمن ژئوپلیتیک ایران
پورتال جامع سیاسی
وبلاگ تخصصی سیاسی
پزوهشگاه مطالعات راهبردی
دانشکده روابط بین الملل
henry kissinger
وبلاگ دکتر مجید تفرشی
وبلاگ دکتر مجید استوار
سازمان ملل متحد
سازمان کشورهای صادر کننده نفت(اوپک)
دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت
وزارت امور خارجه
مركز مطالعات عالي بين الملل
باشگاه انديشه
مركز پژوهش هاي علمي ومطالعات استراتژيك خاورميانه
کتابخانه دید
موسسه مطالعات ايران واوراسيا
پايگاه تخصصي سياست بين الملل
كتابخانه الكترونيكي وزارت امور خارجه
مرجع تخصصي علوم سياسي و روابط بين الملل
پرتال جامع علوم انساني
دفتر مطالعات سياسي وزارت امور خارجه
مرکز مطالعات استراتژیک
ایران دیپلماتیک
دیپلماسی ایرانی
حمل ماینر از چین به ایران
حمل از چین
بوق دوچرخه
یکانسر
آی کیو مگ
ریحون مگ

:: تمام پیوندها ::
 
طراح قالب و کد های جاوا...

كاربران آنلاين: نفر
تعداد بازديدها:
RSS

طراح قالب و کد های جاوا...

Www.LoxBlog.Com

کد های وجاوا :

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 109
بازدید دیروز : 738
بازدید هفته : 886
بازدید ماه : 889
بازدید کل : 250984
تعداد مطالب : 479
تعداد نظرات : 5
تعداد آنلاین : 1

تماشا

چالش های مالکی در تداوم دولت ائتلافی در عراق
چالش های مالکی در تداوم دولت ائتلافی در عراق/ <a href= http://merc.ir/Fellows/VisitingFellows/SiamakBahrami.aspx> سیامک بهرامی </a>

چالش های مالکی در تداوم دولت ائتلافی در عراق



بازیگران موجود در عراق بیش از هر جای دیگر در خاورمیانه از استقلال عمل و قدرت مانور برخوردارند. همین قدرت بازی نقش وافری به نخبگان سیاسی عراق می دهد و آن ها را تبدیل به مهم ترین عوامل شکل دهنده به آینده سیاسی عراق می کند.



با گذشت بیش از یک سال از توافق "اربیل" که منجر به انتخاب نوری مالکی به عنوان نخست وزیر عراق شد، همچنان وضعیت سیاست در این کشور روز به روز پیچیده تر شده و ابهامات بیشتری بر روند آن افزوده می شود. پروسه ترتیبی نشست های متوالی در این کشور همچنان بدون نتیجه ای ثمر بخش  بر دامنه بی اعتمادی ها در  میان طرفین بازی می افزاید و فرایند سیاسی را هر چه بیشتر  به بن بست می کشانند.

 

قرار بر این بود که توافق حدود یک سال پیش اربیل مبنای اصلی تحولات آتی سیاسی در این کشور قرار گیرد. اما نشست های اخیر "اربیل" و "نجف" در اواخر آوریل و می 2012  نشان داد که اعتراضات بسیاری بر این روند وجود دارد. نوری مالکی و ائتلاف نزدیک به او بر این اعتقادند که توافقات اربیل چیزی جز تحمیل خواست های سنی ها بر آن ها نبوده و تطبیقی با منافع ملی عراق ندارد. در عین حال بیان می کنند که به جز دو مورد همه خواست های مطرح شده در این توافق برآورده شده است. از سوی دیگر کردها، سنی ها و بخشی از شیعیان(صدری ها) بر این ادعایند که حکومت در عراق به سمت باز تولید دیکتاتوری حرکت می کند.

 

در نشست اربیل که 28 آوریل  2012 و  با شرکت طالبانی، بارزانی، علاوی، صدر و اسامه النجیفی برگزار شد آن ها در راستای برآورده کردن خواسته های مطرح شده در این نشست از جمله ایجاد شورای ملی سیاست های راهبردی به ریاست علاوی، تعیین وزرای دفاع و کشور به ترتیب از ائتلاف های العراقیه و ملی، تعیین تکلیف در مورد قانون نفت و گاز، فرصتی دو هفته ای به مالکی دادند. در عین حال آن ها با میانجیگری جلال طالبانی سعی کردند در یک روند موازنه و سازش که مبنای اصلی یک دموکراسی کارا است تا حدی از بعضی خواست های سیاسی خود عقب نشینی کرده و ارجحیت های دیگری را مبنای عمل خود قرار دهند. در این راستا سعی شد تا بارزانی از خواست های خود در مورد عایدات نفتی از مرکز عقب نشینی کرده و گروه العراقیه هم پرونده طارق الهاشمی را مبنایی برای مشارکت خود در پروسه سیاسی قرار ندهد و اجازه دهد تا دستگاه قضایی عراق در این مورد فرایند خاص خود را طی کند و مالکی هم در مورد بازگشت صالح المطلک به جایگاه معاونت نخست وزیری مخالفتی ننماید.

 

از نظر این 3 جناح، مالکی در مهلت تعیین شده به این خواست ها عمل نکرده و با پایان این مهلت، اجلاسی دیگر در نجف در 19 می 2012 به دعوت مقتدی صدر  شکل گرفت. اجلاس نجف در نهایت بدون یک تصمیم گیری جدی بار دیگر پایان یافت و مهلتی 3 ماه به مالکی داد تا خواست های آنها را برآورده کند در غیر این صورت با گرفتن رای اعتماد از او در پارلمان شخص دیگری را جانشین وی خواهند کرد.

در مقابل، مالکی با اعتماد به نفسی بیشتر این سخنان را رد کرده و بر نشست آشتی ملی که تاکنون چندین بار برگزاری آن به تاخیر افتاده است تاکید کرده است. بی توجهی مالکی به این نشست ها در دو عامل اساسی ریشه دارد عامل اول این است که مالکی به روشنی می داند که اخذ 163 رای در پارلمان برای این 3  گروه در راستای سلب اعتماد از او کار مشکلی است. از یک سو به جز گروه صدر که در حدود 40 کرسی پارلمان را در اختیار دارد سایر گروه های شیعی مانند مجلس اعلا، حزب الدعوه، ائتلاف قانون و جریان فضیلت از مالکی دفاع می کنند. از سوی دیگر جریان العراقیه یک جریان منسجم بر علیه مالکی به نظر نمی رسد و در این میان تنها کردها از یک همبستگی نسبی بر علیه او برخوردارند.

 

از سوی دیگر مالکی از نوعی ترس غالب در میان جریان های سیاسی آگاهی کامل دارد و می داند هر نوع تلاش در راستای برکناری او می تواند کل فرایند سیاسی را که گروه های عراقی به زحمت وافر آن را شکل داده اند متلاشی نماید و عراق را با بحران های شدید تری روبه رو کند. برکناری نخست وزیر می تواند خواست های دیگری چون برکناری رئیس جمهور و ریاست مجلس، تغییر وزرا و غیره را از سوی جریان های وابسته به مالکی در پی داشته باشد. این فرایند در نهایت می تواند عراق را به سوی یک شکاف عمیق سیاسی سوق داده و در پی آن گروه هایی مانند کردها که از قدرت مانور بیشتری برخوردارند دستور کارهای خاص خود را در راستای جدایی پی گیری کنند. این موضوع بیش از هر چیز شیعیان و سنی ها را می ترساند و از این جهت است که حتی بسیاری از نخبگان سیاسی سنی از اقدامات برای برکناری  مالکی دفاع نمی کنند و رویکردهای معتدل تری را بر علیه او می پسندند.

 

اما این پایان بازی نیست و سیاست های فشار همچنان می تواند مالکی را به انزوا بکشاند. تاکید گروه های عراقی و معارض بر نخست وزیری یک فرد شیعی دیگر (جعفری یا چلبی) می تواند سایر گروه های شیعی را هم از مالکی دور نماید. حضور چلبی در نشست نجف، خود بیان گویای این واقعیت است که رایزنی ها برای جایگزینی همچنان ادامه دارد. چنانکه ائتلاف دولت قانون از لیست ائتلاف ملی (ائتلاف کلی شیعیان به رهبری جعفری) بر کنار بماند این احتمال که خود این ائتلاف هم دچار گسست شود بسیار است. گسست این جریان در نهایت شکل گیری اکثریت 163 رای و  برکناری مالکی را در پی خواهد داشت.

 

مالکی خود بر فرایندهای قانونی برای برکناری اش تاکید دارد و در عین حال بر این امر آگاه است که احتمال شکل گیری سناریوی دوم بر علیه او بسیار اندک  است و این سناریو به معادله سازی های بیشتری نیاز دارد. او بازی های خود را از قبل برای در هم شکستن این ائتلاف مخالف آغاز کرده است. سفر ماجراجویانه او به کرکوک به همراه نیروهای نظامی و  تاکید او بر هویت کاملا عربی این شهر را می توان سیاستی برای تهییج ناسیونالیسم عربی بر ناسیونالیسم کردی دانست. سیاستی که می تواند اعراب شیعی و سنی را در یک جبهه مخالف بر علیه کردها قرار دهد.

 

زنجیره این بازی های متوالی در عراق می تواند بی پایان باشد اما در این میان تنها چیزی که قربانی می شود منافع عمومی مردم رنج دیده عراق است. در راستای تاکید بر این منافع می توان گفت برکناری مالکی به هیچ عنوان در راستای منافع کشور عراق نیست و صرفا دامنه پر ابهام مشکلات را در این کشور بیشتر خواهد کرد. ارائه یک فرصت 3 ماهه به مالکی در نشست نجف خود گواه این موضوع است که معارضین نخست وزیر هم بر این امر آگاهی کافی دارند و صرفا از این تاکتیک ها برای فشار بر مالکی استفاده می کنند تا او را به برگزاری زودتر نشست آشتی ملی و در عین حال تبعیت از رویکردهای متعادل تر تهییج نمایند.

 

در مقابل، مالکی هم باید بپذیرد که بازی دموکراسی یک بازی موازنه و سازش است و تاکید بر اقدامات انفرادی و شبه اقتدارگرایانه می تواند نه تنها پایان بازی را برای او رقم زند بلکه عراق را با مشکلات حاد رو به رو کرده و در عین حال چنین عملکردهایی را به یک سنت سیاسی تبدیل نماید. نخبگان سیاسی باید یاد بگیرند که صرف پیروزی در انتخابات و تکیه زدن بر مناصب انتخابی تا پایان دوره تعیین شده و عملکرد مطلق گرایانه و مطلق اندیشانه در طول این دوره معنای سیاست دموکراتیک نیست و مصالحه، سازش و قبول متعادل خواست های بازیگران متکثر شرط اصلی بازی دموکراتیک و ثبات فرایند سیاسی است.

 

 عراق را می توان کانون بحران در خاورمیانه دانست در صورتی که نخبگان سیاسی عراق به اصول دموکراتیک تن در ندهند این آتشفشان نیمه فعال می تواند دوباره فعال شده و بسیاری از مسائل منطقه ای را تحت تاثیر قرار دهد. بازیگران موجود در عراق بیش از هر جای دیگر در خاورمیانه از استقلال عمل و قدرت مانور برخوردارند. همین قدرت بازی نقش وافری به نخبگان سیاسی عراق می دهد و آن ها را تبدیل به مهم ترین عوامل شکل دهنده به آینده سیاسی عراق می کند. در صورتی که آنان بخواهند مصالحه، سازش و موازنه را در یک بازی دموکراتیک در نظر نگرفته و صرفا بر اصول صوری دموکراسی (صرفا انتخابات) تاکید کنند نه تنها آینده عراق بلکه آینده کل منطقه را تحت تاثیر تصمیمات نادرست خود قرار خواهند داد.

مرکز مطالعات خاورمیانه

سیامک بهرامی



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






آخرین مطالب ...
» پنج راه حل سوزان مالونی به اوباما برای تعامل با ایران
» سوریه نقطه عطف سیاست خارجی اتحادیه اروپا
» اوباما و محدودیت‌های فروش سلاح
» قدرت مانور کره شمالی
» بحران اقتصادی جهان و افزایش فروش تسلیحات
» روسیه بازیگر مسلط در بازار تسلیحات هند
» آسیاگرایی آمریکا و تحدید چین
» ائتلاف ها در جهان تک قطبی
» غرب و چرخش معنادار در روش مواجهه با بحران سوریه
» نقش یهودیان در انتخابات ریاست‌جمهوری در آمریکا: پول یا رای؟
» اصول مندرج در اجلاس سران جنبش عدم تعهد
» معامله در واشنگتن
» ناآرامی‌ها در صحرای سینا؛ ابعاد و پیامدها
» شکل‌گیری مثلث منطقه‌ای ترکیه ـ عربستان ـ مصر
» بیم و امیدهای دموکراسی لیبی
» جنگ فرقه‌ای ـ درد زایمان خاورمیانه جدید
» راهبرد و دیدگاه جنبش عدم تعهد و ایران نسبت به یکدیگر
» امریکای لاتین؛ بازگشت سناریوهای کهنه با چهره جدید
» اندیشکده بروکینگز: بازگشت عربی القاعده و بهره‌وری از ایجاد هرج و مرج
» تقویت نیروهای اطلاعاتی آمریکا در افغانستان

Home | FeedBack

Copyright © 2008 LoxBlog.Com . All Rights Reserved. Translation Www.NazTarin.Com